Jordnötsblondies

Smarriga rutor som både är söta och salta. Ringla lite kolasås över dem vid servering så blir de extra goda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g chokladknappar, ljus eller mörk choklad
  • Garnering:
  • 100 g salta jordnötter, hackade
  • Servering:
  • Eventuellt kolasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Rör i vaniljsockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa efter varje. Blanda vetemjöl, bakpulver och chokladknappar i en skål. Vänd ner blandningen i äggsmeten och arbeta ihop till en smidig smet.
  3. Fördela smeten i en form, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper i botten. Strö hackade jordnötter över smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar.
  4. Låt kakan svalna helt innan den skärs i rutor. Ringla eventuellt över kolasås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…