Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos

Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 kycklingfiléer
  • 1 dl jordnötssmör
  • ½ dl vatten
  • 1 msk soja
  • 2 lime
  • 2½ vitlöksklyftor
  • 1½ tsk sambal oelek
  • 2 dl riven kokos
  • 1½ tsk salt
  • 2½ msk olja

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Värm jordnötssmöret med vatten och soja i en skål i mirkovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min eller i en kastrull.
  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Blanda ner limesaften i skålen och smaka av med skalad, pressad vitlök och sambal oelek. Häll marinaden över kycklingen. Vänd runt påsen så att marinaden täcker allt kött. Låt stå kallt och marinera minst 2 timmar.
  3. Blanda kokosen med limeskal och salt. Ta upp och vänd kycklingfiléerna i kokosen. Stek dem i oljan i en stekpanna, ca 5 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Servera kycklingen med t ex en potatissallad med curry.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…