Julens saftigaste fruktkaka

Jag tyckte inte om fruktkaka innan jag hade smakat detta recept. Sen var jag såld. Den här är väldigt saftig tack vare den långa gräddningstiden i låg temperatur. Baka den nu och frys in den så blir den ännu godare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Smaktillsats:
  • 100 g hackade syltade apelsinskal
  • 100 g röda cocktail- eller sherrybär i små bitar
  • 50 g gröna cocktailbär i små bitar
  • 2 dl russin

Gör så här

  1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten.
  2. Grädda på lägsta falsen i smord och bröad ca 2 liters hålform eller i lika stor avlång form i 150 graders ugn ca 1 1/2 timme.
  3. Låt kakan ligga framme under formen någon dag innan du skär den i skivor och fryser in den.

Kommentarer

Detta ska jag testa inom kort, tror jag! Ser ut som min gammelfasters kaka som jag älskar så!
Uuuuuuunderbart god! Är så glad över detta recept! Tackar! :-)
Jättegod och saftig. Och vacker. Den passar även nu till påsk, jag bakade den igår... /Annica

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr