Julig apelsinchokladpudding

En härlig dessert med mycket Julkänsla. Passar givetvis på Julbordet gjord i en stor form. Men även gjord i portionsformar till glöggfesten. Kaffekoppar fungerar utmärkt som portionsformar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk brunt farinsocker
  • 5 msk kakao
  • 6 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 ägg
  • 1 apelsin
  • Servering:
  • 2-3 dl vispad grädde

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, vispgrädde, farinsocker, kakao, maizena och nejlikor i en tjockbottnad kastrull.Skala och klyfta apelsinen, skär sen klyftorna i ca 1 centimeters bitar. Koka upp mjölkblandningen under konstant omrörning mot botten med en trägaffel el.likn. Låt småsjuda i ca 3 minuter under fortsatt omrörning. Ta kastrullen av värmen och blanda ner uppvispat ägg och apelsinbitarna. Blanda om väl och häll sen upp i blötta koppar eller i en blött skål. Ställ i kylen tills det är kylt. Ca 1-2 timmar.
  2. Stjälp upp på tallrik och servera med vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…