Julkryddad rapsolja

Den här oljan går att använda på många sätt, baka, steka, droppa över en varm kitt- eller getost, i sallader och mycket gott över en ank-, gås- eller kycklinglever. Att vispa ihop med en varm honung och servera till glass med några rostade mandlar eller pecannötter. Låt fantasin sätta stopp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl rostade hackade hasselnötter
  • 2 kanelstänger
  • 2 kryddnejlikor
  • 6 kardemummakapslar
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Tag fram en konserveringsburk och lägg ner de rostade hackade hasselnötterna.
  2. Stöt kryddorna lite lätt i en mortel.
  3. Lägg dem i en panna och rosta dem tills det sprider sig en härlig doft.
  4. Flytta över till en mixer, tillsätt den sönderklippta vaniljstången och hälften av oljan.
  5. Kör igång och tillsätt resten av oljan i en jämn stråle.
  6. Kör tills kryddorna är finfördelade.
  7. Häll upp i konserveringsburken med hasselnötterna.
  8. Förslut genast och ställ burken i ett soligt fönster några dagar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…