Julsallad med apelsinsås

En spännande och syrlig sallad bryter av på ett fint sätt bland skinka och sill och annat julgott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g djupfryst brysselkål
  • 5 apelsiner
  • 1 dl russin
  • Sås:
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl hackade valnötter

Gör så här

  1. Koka brysselkålen enligt förpackningens anvisningar. Ta upp kålen och låt den kallna.
  2. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor med hjälp av en vass kniv.
  3. Lägg apelsinklyftorna i en ring på ett uppläggningsfat. Lägg brysselkålen i mitten.
  4. Strö över russinen.
  5. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
  6. Bjud såsen till salladen.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept