Julsnaps

Vår alldeles egen snaps, tar ca 2 dygn att göra och blir en garanterad succé. Smakar mycket jul och lite "tjejig" då den inte är så stark i halsen. Snapsen ingår i vårt matpaket till våra nära och kära i år. Julglöggen, finns som ett separat recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 sockerbitar
  • 1 kanelstång
  • 8 kryddnejlikor
  • 8 hela kardemummakärnor
  • 35 cl vodka
  • Clementinskal

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom clementinskalet i en flaska. Skaka flaskan tills sockret löser sig och låt detta stå i ett dygn. Det kommer då få en brunaktig färg och dofta julkryddor. Skär av skalet på 2 clementiner, skär bort den vita, det gör snapsen besk. Låt stå ytterligare ett dygn nu i en bunke med lock (svårt att få ut skalen ur flaskan). Efter ytterligare ett dygn är snapsen klar för att avnjutas iskall.

Kommentarer

Gjorde denna snaps julen 2010, ingen tyckte om den. Jag lät den stå och bjöd på den i år igen, nu gillade alla den. Ett gott råd, gör den nu och bjud nästa år, det tänker jag göra. Christer
Provade detta recept förra året och gillade det verkligen. God kryddning och mild spritsmak. Jättegott! Kommer göra det i år igen.
Prova gärna och berätta hur det blir. Själv är jag väldigt nöjd med lukten av jul efter första dagens dragning. När man sedan tillsätter Clementinskalen blir det mumma. :-D
Hej Amanda. Detta recept verkar gott. Kanske med lite mer kardemumma? Kram Laila

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…