Kärlekstårta

Bjud på en tårta som är bakad med massor av kärlek! Och så passar den ju perfekt att göra till Alla hjärtans dag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl mjölk
  • Marängsmörkräm:
  • 4 äggvitor
  • 2½ dl socker
  • 250 g smör
  • 100 g jordgubbar frysta, tinade
  • Fyllning:
  • 1½ dl vispgrädde
  • 150 g jordgubbar, färska eller frysta tinade
  • Garnering:
  • 150 g jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten:
  3. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och smält smör och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1½ liter. (Använd gärna en hjärtformad form). Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den vila en stund i formen, stjälp sedan upp den och låt den kallna helt.
  5. Marängsmörkräm:
  6. Visp äggvitorna och socker i en skål över vattenbad till en fast maräng som ska bli 65 grader. Ta bort kastrullen från värmen och vispa med elvisp tills marängen svalnat, ca 10 minuter. Klicka i rumsvarmt smör under vispning.
  7. Det är lätt att smeten skär sig och det beror på att ingredienserna har olika temperatur. Låt det stå en stund och vispa, så blir smeten "fin" igen. Mixa jordgubbarna och rör ner i marängen. Även här kan smeten skära sig. Vänta en stund och vispa ihop den igen.
  8. Montering:
  9. Dela bottnen i tre delar. Bred lite marängsmörkräm över en botten och lägg på nästa. Bred på vispad grädde och skivade jordgubbar. Lätt på sista bottnen och bred resten av marängsmörkrämen runt om och ovanpå. Spara lite och spritsa små "rosor" runt kanten. Garnera med delade jordgubbar.
  10. Tårtan kan göras dagen före men lägg inte på jordgubbarna förrän den ska serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…