Kaffe- och valnötscupcakes

Läckra cupcakes med kaffe, valnötter, morötter och russin. Toppade med en krämig kaffefrosting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g rumsvarmt osaltat smör
  • 200 g socker
  • 4 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 2 rivna morötter
  • 100 g hackade valnötter
  • 2 msk gula sultanrussin
  • Kaffefrosting:
  • 120 g philadelphiaost
  • 400 g siktat florsocker
  • 2-3 msk kallt kaffe
  • 2 tsk kaffelikör
  • Dekoration:
  • Ca 1 dl hackade valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en muffinsplåt för 12 muffins med pappersformar.
  3. Vispa smör och socker ljust och luftigt.Tillsätt äggen, ett i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Sikta ner mjöl, bakpulver och kaffepulver i smeten. Rör om. Vänd ner rivna morötter, hackade valnötter och russin. Rör om försiktigt.
  4. Fyll formarna till ca 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna ca 5 minuter. Flytta över kakorna på ett galler och låt dem kallna helt.
  5. Vispa philadelphiaost, florsocker och kaffe till en smidig konsistens. Tillsätt mer florsocker om det behövs. Rör ner kaffelikören.
  6. Häll frostingen i en spritspåse. Använd tex en tyll med stor rund öppning. Börja spritsa i ytterkanten av cupcaken och för spritsen inåt i cirklar inåt i mitten. Avsluta med en liten topp.
  7. Dekorera med hackade valnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…