Kaffecrépes med vaniljglass och espressosås

Frasiga crépes smaksatt med finmalet kaffe, fyllda med vaniljglass och indränkta i en len och läcker espressosås. Såsen kan serveras varm eller kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk finmalet kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 2 uppvispade ägg
  • 3 dl mjölk
  • Solrosolja till stekpannan
  • Vaniljglass till servering
  • Espressosås:
  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • 3 msk nybryggt espresso
  • 150 g grovhackad vit choklad

Gör så här

  1. Blanda det finmalda kaffet, mjölet och sockret i en skål och gör en grop i mitten. Vispa i äggen och ca ¼ av mjölken och rör till en tjock, jämn smet. Vispa ner resten av mjölken i omgångar, täck över smeten och låt den vila i 30 minuter.
  2. Gör espressosåsen genom att försiktigt värma grädde, espresso och choklad i en kastrull under omrörning tills chokladen smälter. Håll såsen varm eller kyl den enligt önskemål.
  3. Sätt ugnen på lägsta gradtal.
  4. Grädda crépes såhär:
  5. Hetta upp en teflonbelagd stekpanna till hög värme och olja in den med solrosoljan på en bit hushållspapper. Häll en liten portion smet i stekpanna och vicka lätt på pannan så att smeten flyter ut i ett jämnt, tunt lager.
  6. Grädda i ca 1 minut tills kanterna är torra och mitten guldgul. Vänd på crépen och grädda i ytterligare 30 sekunder.
  7. Håll crépen varm i ugnen medan du gräddar ytterligare 7 crépes.
  8. Vik varje crépe två gånger på mitten så att du får en strut.
  9. Lägg i en glasskula i varje strut. Ringla över espressosåsen och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…