Kahlua- & Baileystårta

Ingen smalmat direkt, men mycket god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g mörkchoklad
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning 1:
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • Fyllning 2:
  • 3 dl grädde vispad
  • 3 msk baileys
  • 1 msk socker
  • Garnering:
  • 75-100 g hackad mandel
  • 1-2 dl grädde vispad
  • 3 msk kahlua
  • Flagad choklad

Gör så här

  1. Smält chokladen och rör socker och smör poröst
  2. Tillsätt äggen ett i taget under omröring
  3. Blanda i chokladen, mjölet och bakpulvret
  4. Häll smeten i en bröad form ca 18 cm diameter
  5. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 C i ca 50 min
  6. Låt svalna
  7. Dela kakan till 3 bottnar
  8. Smeta ut marmeladen på en av bottnarna + 1/3 av baileys, vispgrädde och socker (blandat)
  9. Lägg på nästa lager och bred på baileysgrädde ovanpå och runt kanterna
  10. Lägg på nästa botten
  11. Blanda hackade mandeln med kahlua så den blir kladdig garnera kanterna med den ( får ej bli för blöt)
  12. Blanda resten av kahluan i vispade grädden
  13. Spritsa eller klicka ut den ovanpå tårtan
  14. Garnera med vindruvor i halvor och flagad choklad (göres med ost hyvel)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lilljeppe

Spenatlasange

Gott med en vegetarisk lasange. Enkla och få ingredienser – tillagat på lite mer än en halvtimme. Och så gott!

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…