Kakor på jordnötssmör

Knapriga kakor som både är söta och lite salta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 30 g mjukt smör
  • ½ dl jordnötssmör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl rostade, saltade och hackade jordnötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj sidorna och bottnen på en 23x23 cm form lätt med olja eller smält smör.
  3. Täck bottnen med smörpapper och låt det gå upp så att det täcker två av sidorna.
  4. Knäck äggen i en skål och vispa smeten med elvisp tills den är väl blandad.
  5. Häll i farinsocker, socker, smöret, jordnötssmör och vaniljsocker.
  6. Vispa i 2-3 minuter på medelhastighet.
  7. Blanda mjölet och bakpulvret, häll i smeten och rör om tills det blandas in. Vispa inte för mycket.
  8. Häll över smeten i formen.
  9. Blöt fingrarna och sprid ut blandningen i ett jämnt lager i formen.
  10. Strö på nötterna jämnt och tryck ner dem lite grann i smeten.
  11. Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills du kan sticka ner en provsticka i mitten utan att något fastnar på den.
  12. Låt formen kallna i 15 minuter innan du lägger över kakan på ett ugnsgaller för att svalna.
  13. Skär i fyrkanter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…