Kalasenkel kasslergratäng

En räddare i nöden kan man kalla den här rätten! Du förbereder den på ett ögonblick och låter ugnen sköta resten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kokt kall potatis
  • 300 g kassler
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl riven ost

Gör så här

  1. Skiva potatisen och lägg den i en ugnssäker form.
  2. Skär kasslern i strimlor och lägg den över potatisen. Skala och hacka löken. Skölj och skiva svampen.
  3. Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna. Häll i creme fraiche. Låt det koka upp och smaksätt med salt och peppar.
  4. Bred ut såsen i formen och strö över osten.
  5. Gratinera i 225* 15-20 min. eller tills rätten fått fin färg.
  6. Servera med tomater och/eller en grönsallad.

Kommentarer

Mycket god gratäng. Gjorde den nu på färskpotatis tror den blir bättre med "äldre" potatisar sen i höst.kommer att laga den fler gånger.

Liknande recept