Kalasgoda biffar i senapssås

Har tyvärr ingen bild, men gott är det

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g bland- eller fläskfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 2 kokta, mosade potatisar
  • 2 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Matfett till stekning
  • Sås:
  • 200-300 g champinjoner, färska eller frysta
  • Smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • Ev kinesisk soja

Gör så här

  1. Blanda köttfärs, riven lök, ägg, potatis, senap, salt och peppar. Forma till platta biffar och stek dem i stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta. Ta upp dem ur pannan och lägg dem på ett fat.
  2. Skiva svampen och stek dem i stekpanna. Tillsätt salt, peppar, paprikapulver, senap, vitlök, persilja, vispgrädde och crème fraiche. Låt koka ihop ca 5 minuter.
  3. Smaka ev av såsen med lite soja. Häll såsen över biffarna. Servera med potatis och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept