Kalaskyckling med krisp

En god och fin bjudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ½ mango
  • 100 g Gorgonzolaost
  • salt
  • peppar
  • 1 ½ dl cornflakes
  • 1 dl riven vällagrad ost
  • Sås:
  • ½ mango
  • ½ chilipeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk mango chutney
  • skal från en ½ lime
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Ugn 225 grader.
  2. Skär ett djupt snitt längs med filéernas långsida.
  3. Kärna ur och skala mangon, skär den i mindre bitar.
  4. Tryck in en bit gorgonzola och några bitar mango i fickorna på filéerna. Salta och peppra runtom.
  5. Lägg filéerna på en plåt med bakpapper eller i en ugnssäker form.
  6. Krossa cornflakes i en mortel och blanda med osten. Tryck på blandningen ovanpå filéerna som ett täcke. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Täck ev med aluminiumfolie så att det inte bränns.
  7. Sås:
  8. Hacka resterande av mangon. Hacka chilipepparen fint. Fräs chili och mango i matfettet, ta från värmen och strö över maizena. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, mango chutney och limeskal. Låt såsen koka samman under omrörning 5-10 minuter. Mixa såsen med en handmixer, smaka av med salt och peppar.
  9. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis och grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept