Kalaspirog för flera

Servera med god grönsallad och bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 7dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 300g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • ½ tsk ättiksprit
  • 1dl vatten
  • Fyllning:
  • 1 finhackad gul lök
  • 300g köttfärs
  • 100g champinjoner färska eller burk 200g
  • 1 liten burk champinjonkräm
  • 1tsk salt
  • Nymalen peppar
  • Ca 1 msk kinesisksoja
  • 1dl finhackad persilja
  • Ägg till pensling

Gör så här

  1. Blanda ihop degens ingredienser hastigt gärna i en matberedare. Låt vila ca 1 timma i kylskåp.
  2. Stek löken och köttfärsen till en grynig massa, blanda i champinjoner och kryddor tillsammans med sojan. Låt det små putra några minuter, blanda sist i persiljan.
  3. Ta ut degen från kylen dela den i två delar spara lite till ev. dekoration. Kavla ut delarna till rektangulära bitar (använd mycket mjöl och gärna på gladpack).
  4. Lägg ena delen i en smord ugnsäkerform i lagom storlek, fördela fyllningen över och lägg andra delen som ett lock över. Kläm ihop kanterna med hjälp av ett lätt vispat ägg.
  5. Pensla med ägget och garnera med resterna av degen.
  6. Gratinera i 200g ca 20-25 minuter i mitten av ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr