Kalkonbröst med rabarberchutney och pinje-ris

Prova Cane syrup i marinader, till grillningar eller i sommarsalladen med färska rotfrukter och grönsaker. Ett bra tips att sätta piff på sommartallriken!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rabarberchutney:
  • 300 g rabarber
  • 1 äpple
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • Rivet skal från ½ citron
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 600 g kalkonbröst
  • Smör el margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Riset:
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 50 g pinjenötter
  • 1 grovt riven morot

Gör så här

  1. Chutney:
  2. Skölj rabarberna och skär dem i 2-3 cm långa bitar.
  3. Skala, kärna ur och tärna äpplet.
  4. Skölj, kärna ur och tärna chilifrukten fint.
  5. Skala och tärna löken.
  6. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken.
  7. Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 5 minuter.
  8. Skölj kalkonbröstet i vatten.
  9. Torka torrt med hushållspapper.
  10. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra.
  11. Lägg i en ugnsfast form och stek färdigt i 125° varm ugn i ca 30 minuter.
  12. Riset:
  13. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  14. Rosta pinjenötternai torr stekpanna.
  15. Blanda pinjenötterna och den rivna moroten i riset.
  16. Servera genast riset tillsammans med köttet och chutneyn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…