Kalkonmousse med ruccola

Enkelt och mycket delikat. Den nötsmakande ruccolasalladen sätter extra piff på den lena kalkonmoussen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rökt kalkonbröst
  • 30 g kokt skinka
  • 2 msk portvin eller pressad apelsinsaft
  • 100 g kesella gourmet
  • 3 msk mellangrädde
  • 1 timjankvist eller 1 - 2 krm timjan
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 krm salt
  • ½ krm kajennpeppar
  • 1 kruka brun ruccolasallad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Putsa ev bort fett från kalkonköttet och skinkan och tärna det fint. Mixa köttet tillsammans med portvin/apelsinjuice och kesella i en matberedare/mixer.
  2. Vispa grädden till hårt skum. Skölj, torka och repa av timjanbladen, hacka dem fint. Skölj citronen i ljummet vatten och riv eller skala av det yttersta citronskalet, hacka det fint. Blanda ner alltsammans i kalkon/skinkpurén. Smaka av med salt och kajennpeppar. Häll upp i en skål, täck över med plastfolie och ställ kallt i en timma.
  3. Skölj ruccolabladen, torka och fördela dem på 4 tallrikar. Blanda citronjuice, vinäger och olivolja. Stänk dressingen över salladsbladen.
  4. Doppa en sked i kallt vatten, forma äggliknande bollar av moussen och lägg upp på tallrikarna. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…