Kålpudding

En rätt som i alla fall jag gör allt för sällan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud, ca 700 g
  • 2 msk smör el. margarin
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt + 1 tsk salt
  • 1 krm peppar + 1 krm peppar
  • 1 gul lök
  • 500 g bland- el. fläskfärs
  • 1 dl kokt ris el. 1 stor kokt, mosad potatis
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk soja
  • SÅS:
  • skyn som bildas i formen
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk maizenaredning för bruna såser
  • ½ tsk salt
  • ½-1 krm peppar

Gör så här

  1. Skär bort den hårda mittstocken på vitkålshuvudet. Strimla kålen och fräs i matfett, tills den är lätt brynt. Ringla över sirap och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och hacka löken och blanda den med köttfärs, ris eller potatis, mjölk, soja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Varva kål och köttfärssmet i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med kål. Grädda på 225 grader i ca 45 min. Häll av skyn, som bildats i formen, i en kastrull och späd med grädde, vatten och kalvfond. Koka upp såsen och red av med maizenaredning. Koka i 3 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Kokt potatis, kokta morötter och rårörda lingon är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…