Kålsallad

En suveränt god sallad att servera (istället för potatis, ris eller couscous) tilll grillat eller stekt kött eller fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g spets-/sommarkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ msk honung
  • ½ dl olja
  • ½ msk vinäger
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Strimla kålen. Blanda med 1 tsk salt. Låt dra i drygt 30 minuter i en skål. Skölj av kålen i durkslag och krama ut vätskan.
  2. Skala och pressa vitlöken. Vispa samman senap, honung, pressad vitlök, olja och vinäger. Häll detta på salladen. Vänd ner persiljan strax före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept