Kålsallad på spetskål

Min nya absoluta favorit vad gäller kål är spetskål, kålens Rolls Royce. Mjäll och god både kall och varm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 spetskålhuvud
  • 1 äpple, gärna syrligt
  • 1 stor morot
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk socker
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 tsk citronpeppar

Gör så här

  1. Ta bort dåliga blad från kålhuvudet, skär huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken. Strimla i tunna strimlor och lägg i en skål. Skala äpplet och morötterna och riv på grova sidan av rivjärnet och blanda ner i kålstrimlorna.
  2. Blanda majonnäs, crème fraiche, Dijonsenap och övriga kryddor och blanda runt väl med strimlorna. Låt stå kallt en stund, ät och njut.

Kommentarer

Så god. Hade för lite majonnäs men ökade på med creme fraiche istället.

Liknande recept