Kalvlever med lök och bacon

Huvudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kalvlever
  • 140 g bacon, paket
  • 2 st gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • 3 msk matolja
  • 0,5 dl vitt vin torrt
  • 0,5 st persilja, knippe

Gör så här

  1. Putsa levern. Skär den i jämna skivor och sedan i strimlor. Skär baconet i 2 cm breda bitar. Stek baconet knaprigt i en panna. Tag upp och håll varmt.
  2. Skala och skär löken i ringar. Bryn dem lätt i baconfettet. Lägg upp på serveringsfat.
  3. Blanda mjöl, salt och curry. Vänd leverstrimlorna i blandningen.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek levern 3-4 minuter, tills den fått fin färg runt om. Levern bör vara lätt rosa inuti.
  5. Lägg upp levern ovanpå löken. Häll vinet i stekpannan och låt koka upp. Häll skyn över levern.
  6. Strö över bacon och finklippt persilja. Ris och en grönsallad är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept