Kanelbullar med nötcréme

Veganskt alternativ till traditionella kanelbullar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5dl sojadryck
  • 1 paket jäst för söta degar (röd)
  • 15-17 dl mjöl
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 150 gram mjölkfritt margarin
  • 1 krm salt
  • Pärlsocker
  • Fyllning:
  • 10 paket nötcréme el 1 paket hasselnötsmassa.
  • Kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i vätskan.
  3. Rör ner salt, kardemumma och socker.
  4. Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i en halvtimme.
  5. När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och bre på nötcréme och strö på kanel.
  6. Eftersom nötcremen är så söt kan man utesluta sockret.
  7. Rulla ihop degen och skär upp i ca 50 st bitar och sätt i bakformar.
  8. Låt de jäsa under duk i 30 min.
  9. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med dem i ugnen i 10-12 minuter.

Kommentarer

jättebra recept!
jättebra recept!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…