Kanelbullepudding

Klassik bread pudding från New Orleans. Ett utmärkt sätt att ta tillvara på överblivna kanelbullar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dagsgamla kanelbullar
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 liter mjölk
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker rund form, ca 2 liter.
  2. Lägg ut bullarna i formen så att de täcker hela botten. Bryt sönder bullarna om så behövs men försök hålla så många om möjligt hela.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda i mjölk och russin.
  4. Häll blandningen i formen över bullarna, låt stå och dra i 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…