Kanelmaräng med jorgubbar

Sommarens första jordgubbar serveras hos oss sedan flera år på en underbart söt botten av kanelmaräng! Mitt eget marängrecept är maximalt enkelt, efter att jag någon gång inte hade någon ättikssprit och annat som brukar anges i recepten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3-4 tsk kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitorna till vitt skum. Vispa sedan i sockret tills smeten är blank. Blanda i kanelen. Smörj och mjöla en rundel på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten på rundeln och forma till lite kanter runtom. Ställ in plåten i ugnen och stäng av. Lämna plåten där i minst två timmar.
  2. Vispa grädden och bred ut på bottnen. Halvera jordgubbarna och bred ut dem på. Dekorera gärna med ätliga blommor och blad! Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…