Kanelsnäckor utan mjölk, vetemjöl och ägg

Det går att baka bullar till alla som kommer. Här är en variant som låter både mjölk, gluten och ägg allergiker vara med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 500 g glutenfri mjölmix, sk lågproteinmix
  • Fyllning:
  • Mjölkfritt margarin
  • Kanel
  • Socker
  • Pensling:
  • Vatten
  • Mjölkfritt margarin
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Läs jästen i kallt vatten och tillsätt socker,salt och rumstempererat margarin. Rör ner mjölmixen i degspadet med elvisp och slå upp degen på bakbordet. Knåda väl.
  3. Rör samman margarin, socker och kanel till fyllningen.
  4. Dela degen i 2 bitar och kavla varje deg till en fyrkant. Bred fyllningen på bitarna och rulla dem till varsin rulle som skärs i 12 bitar. Lägg bitarna i bullformar, täck över med bakduk och låt jäsa i 2 timmar.
  5. Pensla dem sedan med ljummet vatten och margarin och strö över pärlsocker.
  6. Grädda bullarna mitt i ugnen i ungefär 8 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…