Kantarell- och rotfruktssallad

Om man vill kan salladen kompletteras med några skivor parmaskinka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 2 msk smör
  • 2 ½ krm salt
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 200 g kantareller
  • ½ knippe gräslök
  • 150 g naturell färskost, 12 %
  • 1 huvud romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och skär potatisen i halvor och rotfrukterna i stavar. Lägg i en ugnssäker form. Klicka på hälften av smöret och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Ansa svampen och stek den i resterande smör. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Hacka gräslöken och blanda med färskosten. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Vänd ihop salladsblad och rotfrukter med svampfräset och lägg upp på tallrikar. Servera med färskosten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept