Kantarellbakelse till förrätt.

En läcker rätt som kan serveras som förrätt eller som tillbehör till kött. Mycket gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 bakpotatisar
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • 200 g förvällda kantareller
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 100 g riven ost, gärna västerbottensost

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och skär dom i ½ cm tjocka skivor på längden. Ska bli ca 6 skivor per potatis.
  2. Lägg dom på smord plåt. salta, peppra och droppa på lite olja eller flytande margarin. Stek dom i ugnen 225 grader ca 10 min.
  3. Fräs svampen i margarin tills det knäpper i den. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt grädden. Sjud 3-5 minuter. Hit kan du förbereda.
  4. Varva potatisen på en plåt med svampstuvningen. 3 skivor till varje bakelse med en skiva överst och en underst. Strö över lite ost och gratinera ca 10 min i 250 grader tills allt är genomvarmt och potatisen är mjuk.

Kommentarer

Har just blivit serverad denna ljuvliga bakelse som födelsedagsförrätt! Full pott! /Anneli

Liknande recept