Kantarellomelett med rostade pinjenötter

Kantarellomelett med en twist, gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g pinjenötter
  • 100 g färska kantareller
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 ägg
  • 2 kvistar färsk timjan (kan ersättas med 1-2 tsk mald)
  • 50 g parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk olivolja till stekning

Gör så här

  1. Rosta (stek) pinjenötterna i halvhet stekpanna utan matfett tills de fått lite färg. Lägg åt sidan. Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och finhacka röd- och vitlök.
  2. Hetta upp stekpannan utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt lite olivolja och löken. Fräs detta någon minut utan att det bränns.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop dem med en gaffel. Salta och peppra. Häll äggvispet i stekpannan över svampen. Sänk värmen något. Rör lätt med en trägaffel i smeten så att smeten rinner ner och blir fast.
  4. Strö över timjan och riven parmesan. Toppa med rostade pinjenötter. Servera genast.
  5. Ett gott bröd hör också till tycker jag.

Kommentarer

Jättegott!! Hade ingen timjan hemma så jag tog persilja från växthuset istället.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…