Kantarellsås med grädde

God sås till det mesta i köttväg. Använd matlagningsgrädde och maizenaredning för en lättare variant.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 svampbuljongtärning
  • 1-2 msk kalvfond
  • 1 msk soya
  • 2 schalottenlök finhackade
  • ½ liter kantareller
  • 2 msk smör/margarin
  • 1-2 msk vetemjöl
  • Ca 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Rensa svampen och stek i panna på medelhög värme. Salta & peppra lite.
  2. När svampen ser ut att börja bli klar, häll på den finhackade schalottenlöken och fräs med tills den blivit mjuk och svampen är färdigstekt.
  3. Häll i mjölet och rör runt i svamp & lökfräset.
  4. Häll sedan på vattnet & buljongen och koka i ett par minuter.
  5. Sänk värmen till svag och slå på grädden & soya och koka ett par minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Om den blir för tjock går det att späda med vatten.
  8. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…