Kardemummakaka LCHF

God, saftig, mindre söt kaka. Du som önskar en sötare kaka kan lägga till mer sötningsmedel eller honung. Du kan också avstå helt från sötning om du föredrar det.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk Sukrin (eller honung)
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk mald kardemumma, eller hela kärnor som du stöter i en mortel
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver (ev)
  • Smör och sesamfrön till formen

Gör så här

  1. Låt smöret och äggen bli rumsvarmt.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Smörj en avlång bakform, 1-1,5 liter, och strö formen med sesamfrön.
  4. Vispa smör och sötning kraftigt med elvisp, tills det blir vitt och fluffigt.
  5. Knäck äggen i smöret, ett i taget i smörblandningen. Vispa kraftigt, så smöret och äggen blandas helt. Detta är lättast om både smör och ägg är rumstempererade. Tillsätt grädden.
  6. Rör samman de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner blandningen i smeten.
  7. Grädda i ca 30 minuter.
  8. Låt kakan vila en stund, innan den stjälps upp. Kakan blir bäst om den svalnar under formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…