Kardemummakladdkaka

I denna goda kladdkaka möts kaffe och kardemumma och kombinationen blir magisk!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 3 msk snabbkaffepulver
  • 2 msk mortlade kardemummafrön
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl siktat vetemjöl
  • Glasyr:
  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2-3 msk starkt kaffe
  • 1 dl kakao
  • Garnering:
  • 1 dl grovt hackade pistagenötter eller andra nötter som du gillar
  • 1 dl vispgrädde
  • Ev en skvätt rom

Gör så här

  1. Börja med glasyren. Blanda det mjuka smöret med florsocker, kaffe och kakao. Vispa ihop allt ordentligt och låt det svalna. Då blir glasyren fastare.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret till kladdkakan och bryt ner chokladen i bitar. Blanda ut kaffepulvret i lite varmt vatten och häll ner det och de mortlade kardemummafröna i smöret. Låt ingredienserna lösas upp med varandra.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp så att det blir pösigt. Rör ner chokladröran och siktat mjöl i äggvispet. Rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord form och sätt in den i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
  6. När kakan är lagom sval brer du på glasyren och strör över hackade nötter. Vispa grädden tills den blir fluffig och tillsätt eventuellt en skvätt rom.
  7. Servera kakan med vispgrädden.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…