Kardemummamaränger med jordgubbskräm

Du kan inte tro det men i mikrovågsugnen gör du 12 maränger med bara 1 äggvita, och dessutom gräddar du 2 stycken på bara 1 minut. Det är sant, prova! Vill du inte göra egna kan du köpa färdig marängbotten och lägg krämen på den istället.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kardemummamaränger:
  • 1 äggvita
  • 5 dl florsocker, 300 g
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • Jordgubbskräm till 6 stycken:
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • ½ liter jordgubbar, 250 g
  • Garnering till 6 stycken:
  • ½-1 liter jordgubbar, 250-500 g

Gör så här

  1. Kardemummamaränger:
  2. Vispa äggvitan till lätt skum och blanda ner florsockret och kardemumman. Forma till en längd och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till en kula. Klipp till ett bakplåtspapper så att de passar glastallriken i mikron.
  3. Lägg 2 kulor glest och kör på full effekt ca 1 minut. De pöser upp väldigt mycket och sedan sjunker de ihop lite och då brukar de vara färdiga. Ta ut papperet och fortsätt grädda resten. Låt marängerna kallna.
  4. Jordgubbskräm:
  5. Vispa grädde och mascarpone till en fast kräm. Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel. Strax före serveringen rör du ner jordgubbarna i krämen.
  6. Fördela krämen på marängerna och garnera med jordgubbar. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…