Karljohanssvamprisotto

Spara gärna några vackra skivor blötlagd svamp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g torkad karljohanssvamp
  • 5 dl hett vatten
  • 7 dl hönsbuljong (eller 5 dl buljong + 2 dl vitt vin)
  • 4-5 schalottenlökar
  • 2-3 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 1 dl finstrimlad persilja
  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Lägg svampen i en skål och häll på vattnet.
  2. Låt stå ca 30 min eller till svampen är mjuk.
  3. Ta upp svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.
  4. Blanda svampvätskan med buljongen och koka upp.
  5. Håll den varm.
  6. Skala och hacka löken.
  7. Fräs lök och svamp i olivoljan i en gryta under omrörning utan att de tar färg.
  8. Tillsätt riset och fräs ca 1 minut under omrörning.
  9. Häll på hälften av buljongen och koka riset på svag värme, rör om då och då.
  10. Tillsätt sedan mer buljongi omgångar, ca 2 dl i taget, allt eftersom den sugs upp av riset.
  11. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, 20-25 min.
  12. Ta grytan från värmen, blanda i persiljan och osten. Garnera med svamp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…