Karlshamnsgurkor

Gott till smörgås och maten!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/2 slanggurka
  • 3/4 kaffekopp salt
  • 4 kaffekopp strösocker
  • 2 msk gula senapsfrön
  • Dill alt dillkronor
  • 6 dl ättikssprit
  • 3 dl kallt vatten
  • Ev. pepparrot

Gör så här

  1. Ättikslag:
  2. Blanda vatten, ättikssprit och ev. pepparrot i en kastrull och koka upp.
  3. Tvätta och torka gurkan och skär den 1/2 cm i tunna skivor.
  4. Tag fram ett par glasburkar med lock och lägg i gurkan varvad med salt, socker, senapsfrön och dillen och sist i med ättikslagen.
  5. Förvaras i kyl och efter cirka en vecka kan du avnjuta jättegod Karlshamnsgurka till både pastejsmörgås eller maten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…