Kassler med pepparrot

En ljuvlig kombination! Salt kassler serveras med en lätt stuvad potatis som har kryddats med saftig, stark pepparrot. Själv hade jag i cirka 1 msk grovkornig skånsk senap i såsen, och lite mer pepparrot. Jag strödde även riven pepparrot som blev över på tallriken och på stuvningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 - 600 g kassler
  • Pepparrotsstuvad potatis:
  • 6 - 8 kokta potatisar av fast sort
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 - 3 msk färskriven pepparrot
  • Salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
  • Ev 1 msk grovkornig skånsk senap

Gör så här

  1. Skala och skiva de kalla, kokta potatisarna.
  2. Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt mjölredningen sjuda ca en halv minut. Vispa ner mjölken lite i taget och koka samman stuvningen under omrörning, ca 4 minuter. Späd ev med mer vätska.
  3. Tillsätt potatis och pepparrot till stuvningen. Värm upp under försiktig omrörning så att inte potatisen går sönder. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva kasslern tunt. Smörj ett grilljärn med olja och hetta upp det på medelvärme. Grilla kasslern tills den är genomvarm, ca 2 minuter på varje sida.
  5. Servera den grillade kasslern och den stuvade potatisen med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…