Kasslergratäng

Allt i ett -med ris i botten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 400 g kassler
  • 150 g riven ost
  • 1 st gul paprika
  • 1 burk champinjoner
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong
  • ½ krm vitpeppar
  • En skvätt pressad citron
  • 1-2 dl grädde

Gör så här

  1. Koka riset och häll det i en smord form. Skär kasslern i tärningar och blanda ner i riset. Stek svampen och blanda ner den och osten i riset.
  2. Smält smöret och rör ner paprikapulver och vitlökspulver. Kärna ur och strimla paprikan och fräs den en kort stund i fettet. Rör ner mjölet och späd med buljong, citron och grädde.
  3. Smaka av med salt och peppar
  4. Låt koka 3-5 min.
  5. Häll såsen över allt i gratängformen och gratinera i 225* 15-20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr