Kasslergratäng med broccoli

En kanongod och riktigt busenkel kasslergratäng. Den blir som godast med en riktigt god, gärna lagrad, riven ost på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 500 g kassler
  • ca 200 g broccoli
  • 1 ask (200gram) Cream Cheese Vitlök och örter
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lättfraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna kasslern och lägg i en ugnsfast form. Lägg broccoli som ett lager ovanpå, går alldeles utmärkt med frusen broccoli.
  3. Blanda ihop cream cheese, matlagningsgrädde och lättfraiche, smaka av med lite salt och papper. Häll detta över kasslern och broccolin. Strö över riven ost.
  4. Gratinera i ugnen ca 20 minuter tills osten smälter och börjar få lite färg.
  5. Servera med ris eller pasta.

Kommentarer

Jättegott. Det här kommer jag göra fler gånger.
Ett tips för att få den mindre rinnande är att använda fetare creme fraiche:)
Gratängen blev god men den blev så rinnande. Hur gör man för att slippa få gratängen så rinnande? Tacksam för råd.
Mycket gott och smakrikt!
Denna rätt provade min familj idag å den var jättegod å lättlagad!! Dottern på 8 månader fick smaka också å tyckte det var mumma :)
Prövade detta idag och det smakade bra och var väldigt lätt att göra. Hade blomkål, purjolök och tomat i med, blev gott.
Jättegott och så enkelt fixat. Tack för ett bra recept. Gillas av alla i familjen.
Det här var mycket lättlagat och supergott! Tack för kanonrecept.

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr