Kasslerpaj med medelhavssting

Snabbt gott och enkelt. Önskas ofta av många. Servera med en fräsch grönsallad till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajbotten:
  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g margarin
  • 1 dl kesella
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 dl riven ost
  • 250 g strimlad benfri kassler
  • 1 stimlad gul lök
  • 1 stor tärnad tomat
  • 100 g fetaost i tärningar
  • 2 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk örtsalt
  • ett par tag med pepparkvarnen
  • ½ tsk torkad eller fryst basilika

Gör så här

  1. Ugn: 200°-225°
  2. Hacka ihop ingredienserna till pajbottnen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Spara ev. lite av degen till dekoration. Nagga väl med gaffel. Täck bottnen med riven ost och kasslerstrimlor. Fyll på med lök, tomat och fetaosttärningar. Vispa ihop och häll på ägg, grädde, salt och peppar. Strö på basilika. Lägg på ev. dekoration.
  3. Grädda pajen ca 35 minuter tills den fått fin färg.
  4. Lycka till.

Kommentarer

Tack för receptet! Verkligen jättegoda smaker. Det som jag haft problem med är att få äggstanningen att stelna, kanske ett till ägg? Ska prova det nästa gång, har gjort den två gånger nu med samma rinninga resultat.
Kul att det smakar. Tack för bilden :-)
Super gott! Kommer göras fler gånger! Bifogar ett foto med :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…