Katrinplommonsuffléer

Ännu en klassiker i en smalare tappning som ser så imponerande ut och är så enkel att laga. Men låt den inte vänta på gästerna - den sjunker snabbt! 215 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g katrinplommon
  • 1 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • 2 msk socker
  • 2 krossade valnötshalvor
  • ½ tsk smör till formarna
  • Tillbehör:
  • 1 dl vaniljyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Koka plommonen i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet, låt svalna och hacka dem sedan fint. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner plommonhacket, lite i taget och sedan sockret.
  3. Vänd ner de hackade nötterna och häll smeten i 2 små, smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen tills suffléerna höjt sig och fått lite färg, 20-25 minuter.
  4. Servera suffléerna genast med en klick vaniljyoghurt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…