Kaviarfrestelse

En frestelse där jag bytt ut ansjovisen mot kaviar och dill, vilket ger en spännande smakupplevelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3/4 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 msk margarin
  • 1 dl hackad dill
  • Malen svartpeppar
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mildrökt kaviar
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tärningar eller strimlor.
  2. Skala och skiva löken - fräs den i margarin på svag värme några minuter - den ska inte bli brun, bara genomskinlig.
  3. Varva i en smord ugnssäker form potatis och lök. Strö lite dill mellan varven och peppra lätt. Översta lagret ska vara potatis.
  4. Vispa samman grädde och kaviar och häll det i formen. Peta med en gaffel så grädden rinner ner.
  5. Strö på riven ost.
  6. Grädda frestelsen i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 45 minuter eller tills potatisen känns mjuk.
  7. Serveras med en sallad och knäckebröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept