Kebabrisotto

En annorlunda smak med marinerat kött. Väldigt lätt att laga men behöver en del passning så det inte kokar torrt. Själv använder jag en järn gryta . Går bra att frysa i portionsmåltider.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g marinerat kebabkött
  • 2 st gula lökar
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl ris
  • Kebabkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl frysta grönsaker (ärtor, majs, paprika)
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Strimla löken och stek den med kebabköttet.
  2. Smält buljongtärningen i vattnet.
  3. Häll i buljongen i köttet och tillsätt riset, rör om .
  4. Krydda efter smak.
  5. Låt sjuda lätt under lock i ca 20 minuter eller tills vattnet nästan är helt borta, skulle det koka bort för fort tillsätt mer vatten så riset blir färdigt.
  6. När 5 minuter är kvar tillsätt grönsakerna och rör om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…