Kesfil jämtländsk

Kan ätas som mellanmål eller efterrätt. Vanlig mat förr i fäbodar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 1 tsk ostlöpe

Gör så här

  1. Det stavas Kesfil men uttalas "Tjesfil"! Värm mjölken till 28 grader. Rör i ostlöpen. Ostlöpe kan köpas på Apoteket och i vissa matbutiker.
  2. Häll upp i djupa tallrikar och låt stå i rumstemperatur. Efter löpning (tar ca 20 min) ställ kallt en liten stund. Häll på lite ovispad grädde. Om man önskar: servera med kanel och socker eller sylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr