Kesobullar

Saftiga och lättbakade bröd med keso och solrosfrön.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten, ca 37 grader
  • 250 g keso
  • 3 msk neutral olja
  • 2 tsk salt
  • 6 dl rågsikt
  • 6-8 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • Garnering:
  • 1 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela degen i 18 bitar och forma dem till runda bullar. Doppa snittytan i solrosfrön.
  3. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…