Kikärter från Kerala

God vegatarisk rätt som till och med min anti-vegetar-sambo tycker om. ;-) Men han blir gladast om han får grillad kyckling som tillbehör. Köper du ingredienserna i ett orientaliskt livs/grönsakshandel blir rätten dessutom superbilligt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 chili
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 3 vitöksklyftor
  • 3 cm skalad och riven ingefära
  • 1 burk kikärter (400g)
  • 1 msk curry
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 burk kokosmjölk
  • 10 körsbärstomater i halvor
  • 100 g färsk spenat
  • Saft av ca 1 1/2 pressad lime
  • Salt
  • Färsk koriander

Gör så här

  1. Hacka chilin. Skala och hacka löken. Skala och krossa vitlöken (pressa inte). Skala och riv ingefäran.
  2. Skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av.
  3. Fräs chili, vitlök och ingefära i olja eller smör. Dofta över curry, gurkmeja och spiskummin. Blanda ner kikärterna och häll i kokosmjölken. Låt koka upp och sedan puttra ett par minuter.
  4. Blanda ner spenatbladen och tomathalvor. Låt koka några få minuter till. Smaka av med limesaft och salt. Strö över hackad koriander.
  5. Servera med basmatiris, naan, mango chutney och eventuellt kyckling.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…