Kikärtsbiffar med morotstzatsiki

Kanongod veg rätt!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 burk kikärtor , 800 g
  • 1 bit purjolök , ca 60 g
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 dl lättmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk smör
  • Tsatsiki:
  • 2 dl grovriven morot
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor purjolök, potatismjöl, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en teflonpanna några min på varje sida. Rör ihop alla ingredienserna till tsatsikin. Servera biffarna med tsatsikin och klyft potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@queenie

Pasta med strimlad lövbiff

Pasta i fint sällskap – den mustiga såsen gömmer strimlad lövbiff, ädelost och senap. Själv har jag skippat pastan och serverat med grönsaker.

@lennali

Marinerad rostbiff

Görs på tunn färdigskivad rostbiff (köpt över disk) eller gör en egen tjälknöl som skärs i jätte tunna skivor. Fått recept av snälla Stina…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr