Kinainspererad smalgryta

God och enkel smalgryta baserad på bogfläsk eller skinka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 gram strimlat kött, gris eller nöt- färsk bogfläsk, eller skinka, picknickbog
  • ½ msk olja
  • 10 cm purjolök
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 10 cm gurka
  • 3-4 dl grönsaksbuljong eller kött (godare)
  • 1 msk ättika
  • 1 msk socker
  • 1½ tsk arrowrot eller potatismjöl
  • 1½ tsk ingefära-mald.

Gör så här

  1. Strimla grönsakerna.
  2. Fräs köttstrimlorna och purjolöken i oljan.
  3. Lägg i paprikastrimlorna och låt dem fräsa med i någon minut.
  4. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningen.
  5. Låt koka någon minut.
  6. Rör ihop soja, ättika, socker och potatismjöl.
  7. Lägg gurkan i grytan samt redningen.
  8. Koka lite så det tjocknar. Tillsätt salt och ingefära.
  9. Serveras med ris och en god sallad.

Kommentarer

Hur mycket soja ska det vara?

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr