Kinainspirerad grönsaksrätt

En variationsrik rätt. Servera den med ris eller nudlar och den blir helt vegetarisk, eller blanda med strimlad lövbiff eller kyckling till en god wok.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5-1 dl cashewnötter
  • 2-3 msk olja
  • 1 bit ingefära, riven
  • 6 schalottenlökar i klyftor
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 100 g färska champinjoner
  • 0,5 burk böngroddar
  • 0,5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk farinsocker

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr het stekpanna. Fräs lök och ingefära ca 2 minuter. Tillsätt paprika, svamp och zucchini och fräs 2 minuter. Blanda ner böngroddarna.
  2. Rör ihop buljong, peppar, vinäger och farinsocker och häll över grönsakerna. Koka ytterligare 1 minut och strö på nötterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept