Kinesisk spenat

Mycket gott! Var inte snål med spenaten, tänk på att den krymper när du steker den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färsk bladspenat
  • 250 g sojabönsgroddar
  • 1 knippe salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 4 msk matolja
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 2 msk kikkomansoja eller tamari
  • 1 kruka koriander
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Om du väljer vildvuxen spenat med grova stjälkar, rensa den, skölj och låt rinna av.
  2. Skiva löken på snedden på japanskt vis eller som du vill.
  3. Pressa vitlöken och riv ingefäran.
  4. Hetta upp olja i en panna, tillsätt all lök och ingefäran.
  5. Fräs en liten stund men se upp så att det inte bränner.
  6. Ner med groddarna, därefter spenaten, som fräses tills den mjuknat.
  7. Tillsätt cashewnötterna.
  8. Smaksätt med soja, salt och peppar och hackade korianderblad.
  9. Lite vitt ris och/eller en god köttbit till så blir du mätt och belåten!

Kommentarer

Har precis ätit Kinesisk spenat . MUMS!!!! Lättlagat och väldigt gott. Rekomenderas varmt! Tack för receptet. Ann-Britt/ Bassalove

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.