Kladdkaka med Daimtopping

Kladdkakan når nya höjder med en kladdig och knaprig topping!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4-6 msk kakao
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl vetemjöl
  • Daim-topping:
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 Dubbel Daim
  • Servering:
  • Eventuellt vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl. Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda ca 18 minuter. Låt svalna.
  3. Daim-topping:
  4. Smält ihop smör, socker, kakao, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Koka inte!
  5. Häll såsen ovanpå den avsvalnade kakan. Strö över hackad daim. Servera kakan eventuellt med vispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…